Opleiding

Het werken met kinderen is heel mooi en dankbaar werk, en het vereist andere kennis, vaardigheden en taalgebruik dan het werken met volwassenen.

Parind is een samenvoeging van Parents (ouders) en kind. Parind kinder-therapie is een zeer effectieve manier van werken waarmee je snel en adequaat de kern van het probleem helder krijgt. Daarom is vanuit het werkveld de vraag ontstaan naar een opleiding hierover. Van hieruit is Charlotte Langen de opleiding Parind kinder-therapie gestart.

Deze opleiding wordt aangeboden in 6 geaccrediteerde modules en een afsluitend examen. De modules kunnen afzonderlijk worden gevolgd. Wanneer je alle modules en een afsluitend examen goed hebt afgerond krijgt je het diploma Parind kinder-therapeut.

Iedere module heeft als doel therapeuten die met kinderen willen werken in hun praktijk de nodige tools mee te geven om dit succesvol te kunnen doen. Wil je inhoudelijk meer weten over de verschillende modules of nascholing dan kun je op het uitvouwmenu onder dit tabblad meer lezen.

Hieronder staan recensies van therapeuten die deel hebben genomen aan één van onze modules:

De module ‘Symboliek van het kind’ biedt heel veel waar voor z’n geld. Het niveau is HBO+ waardig en zeer verrijkend en leerzaam. De docent heeft een zeer hoog kennis- en kunde niveau en de verhouding leerstof en praktijkoefeningen is prima in balans. Het heeft me zeer veel gebracht en zou nog wel een verdieping willen zien van deze 4-daagse bijscholing. Jullie mogen trots zijn op het feit dat jullie een docent op dit niveau met zo’n waardevolle bijscholing in jullie aanbod hebben! Jolande N.

Deze bijscholing was van hoogstaand niveau. Dit komt zowel door de kennis, kunde en passie van de leraar als ook door de aangeboden lesstof. De combinatie van theorie en praktijk was prima. Ik zou graag een vervolg op deze bijscholing willen zien. Nicole N.

Het was een hele waardevolle cursus voor mij. Voor mijn persoonlijke groei heeft deze cursus me veel gebracht. Maar zeker ook als aanvulling in mijn praktijk voor speltherapie. Charlotte is een zeer betrokken en gedreven trainer.  Ze zorgt voor een veilige setting om te oefenen. De afwisseling van theorie en praktijk was zeer prettig. De cursusdagen vlogen voorbij. Deze cursus is zeker een aanrader! Helen Hermans, Speltherapeut, Eijsden

 

SKB

Ik wil mij aanmelden voor de opleiding