De symboliek van het kind

Vanaf mei 2019 bieden we een 4-daagse geaccrediteerde praktijkgerichte training op Post HBO niveau aan.

Logo BIVT

In deze module laten we zien hoe gedrag en klachten van kinderen vertaald kunnen worden met behulp van acupunctuurpunten die ieder hun betekenis hebben. Het kind wil graag dat de ouder zich goed voelt. Het is echter verbaal nog niet in staat dit uit te drukken, maar spiegelt dit fysiek en in gedrag wel. Deze werkwijze levert voor de professional een zeer waardevolle bijdrage aan het werken met kinderen.

Deze module is ook een erkend onderdeel van de opleiding tot Parind Kinder-therapeut.

Toepassing en meerwaarde

Op een snelle en doelgerichte manier wordt helder waarom een kind bepaald gedrag vertoont of een lichamelijke klacht heeft. Je hoeft niet meer te gissen, het lichaam vertelt het je precies. Je werkt als tolk tussen het kind en zijn ouders en helpt hen begrip te krijgen voor elkaar en hun band te verstevigen.

Werkwijze

Je krijgt in deze vier praktijkgerichte professionaliseringsdagen aangereikt hoe het lichaam via honderden acupunctuurpunten zich uitdrukt. Met behulp van spiertesten wordt het acupunctuurpunt gezocht dat vertelt wat het kind uitdrukt met zijn gedrag of ook lichamelijke klacht(en). Vervolgens wordt de betekenis van het acupunctuurpunt vertaald naar ouders en worden tools aangereikt om hiermee te werken.

Doel

Op een snelle en doeltreffende manier wordt helder wat het kind te vertellen heeft zodat dat in het behandelplan en de adviezen kan worden meegenomen. Dit alles met behulp van het gebruik van spiertesten om de acupunctuurpunten te vinden die horen bij de klacht of het gedrag. Het testen voor wie de boodschap van het acupunctuurpunt bedoeld is en het vertalen van de boodschap naar ouders.

Deze training is geaccrediteerd door de SNRO en wordt gefaciliteerd door het BivT, ga naar hun website om je in te schrijven voor De symboliek van het kind.

Ik wil mij aanmelden
Titel
De symboliek van het kind
Data
18 mei, 1 juni, 22 juni, 6 juli 2019
Tijdstip
10.00-17.00
Locatie
Boschstraat 18, 5301 AD Zaltbommel
Kosten
620 euro