Wat is Parind kinder-therapie?

Parind staat voor Par(ents) en (k)ind en is een therapie voor kinderen en ouders.

We slaan als mens alle ervaringen in ons leven op in het celgeheugen. Ook de ervaringen die we als foetus opdoen in de baarmoeder en als baby tijdens en na onze geboorte. Dit bepaalt voor een deel ons gedrag en hoe we ons voelen ook al hebben we vaak geen beeld meer van de oorsprong hiervan.
Daarnaast staat een kind tot ongeveer vier jaar nog volledig open in het gevoel. Het kind voelt wat in de ouder leeft en drukt dit uit in gedrag of in lichamelijke klachten; We kennen als ouder allemaal wel het fenomeen, dat je kind druk is als jij als ouder je gespannen en druk voelt.

Je bent een liefdevolle ouder, probeert alles en toch verandert er niets, wat dan?
Dan kan Parind kinder-therapie uitkomst bieden. Parind kinder-therapie bestaat uit het geven van inzichten d.m.v gesprekken en “praten met het lichaam” met behulp van spiertesten. Met deze spiertesten kun je achterhalen, wat je kind wil vertellen met zijn klacht of gedrag en wat het nodig heeft om weer in balans te komen.
Lees meer.

Wij zijn steeds op zoek naar cliënten voor onze opleidingsdagen in Best. Wanneer u vragen heeft over uw kind en u wilt Parind kinder-therapie een keer gratis ervaren, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

 

 

Activiteiten
15 november Lezing Heerlen: Het kind als spiegel, de interactie tussen ouders en hun (ongeboren) kind
7 oktober start Verdiepingsmodule gespreks- en behandeltechnieken
Parind in de klas
12 oktober start Cursus Parind voor ouders
Ons inhuren voor lezingen
8 juni Lezing Anders kijken en luisteren naar je kind 8 juni B.s. Lemborgh Limbricht
Opleiding Parind kinder-therapeut